Akademiji Godišnje priznanje u oblasti ravnopravnosti polova

13. Novembar 2014
Pokrajinska vlada je odlučila da se Godišnje priznanje u oblasti ravnopravnosti polova za 2013. godinu dodeli dr Tatjani Đurić- Kuzmanović iz Novog Sada i Akademiji ženskog preduzetništva iz Bačkog Petrovca, saopšteno je danas nakon sednice vojvođanske Vlade.

Pokrajinska vlada je odlučila da se Godišnje priznanje u oblasti ravnopravnosti polova za 2013. godinu dodeli dr Tatjani Đurić- Kuzmanović iz Novog Sada i Akademiji ženskog preduzetništva iz Bačkog Petrovca, saopšteno je danas nakon sednice vojvođanske Vlade.

U saopštenju se objašnjava da je Tatjana Đurić- Kuzmanović profesorka ekonomije na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu, te da njeni istraživački interesi uključuju feminističku razvojnu ekonomiju, rodno programsko budžetiranje, rod i globalizaciju i korporativnu društvena odgovornost.

Akademija ženskog preduzetništva iz Bačkog Petrovca , navodi se, jedna je od prvih nevladinih organizacija koja je svoje aktivnosti usmerila na ekonomsko osnaživanje žena. Na programima koje sprovodi, naglasak je na edukaciji i treninzima žena za uspešno vođenje biznisa i drugih poslova u postojećim uslovima, čime je direktno doprinela ekonomskoj nezavisnosti žena i smanjivanju rodnih nejednakosti u sferi ekonomije, dodaje se u saopštenju.

U njemu se ističe da je Akademija ženskog preduzetništva dala značajan doprinos za lokalni ekonomski razvoj i da je zahvaljujući toj organizaciji u Bačkom Petrovcu otvoren Poslovno inovativni centar.

Pokrajina godišnje priznanje u oblasti ravnopravnosti polova dodeljuje tradicionalno 10. decembra, na Dan ljudskih prava.

Novosti

Inspirativne priče finalistkinja najprestižnijeg takmičenje "Entrepreneur of the Year" - Inovativni pristup u upravljanju događajima - Kreativne priče mladih preduzetnica iz Vojvodine - Elevator speech za start up preduzetnike/-ce!...Dalje
A unique fashion collection combining tradition and elegance!...Dalje
Da li imamo dovoljno žena u politici sposobnih da zastupaju naše interese, interese preduzetnica, menadžerki i žena u biznisu?...Dalje
Da li ste čuli za "Hleb i Lale" i "Estar Cosmetics"?
Zdrava hrana i kozmetika za negu tela i lica - teme o kojima uvek rado pričamo!...Dalje
Unaprediti poslovanje žena u Srbiji i povećati vidljivost njihovog ekonomskog i društvenog doprinosa celokupnom razvoju.
Direktorka Akademije ženskog preduzetništva u Izvršnom odboru Foruma za razvoj preduzetništva žena u Srbiji....Dalje
Devojčice osmog razreda osnovnih škola u opštini Bački Petrovac najviše zainteresovane za rad u policiji!...Dalje
© Akademija ženskog preduzetništva 2017