Obeležen "Dan devojčica" 23.aprila 2015.god. u Bačkom Petrovcu

27. April 2015
Devojčice osmog razreda osnovnih škola u opštini Bački Petrovac najviše zainteresovane za rad u policiji!

Akademija ženskog preduzetništva u saradnji sa Udruženjem poslovnih žena iz Beograda i osnovnom školom "Jan Amos Komenski" iz Kulpina po prvi put je organizovala manifestaciju pod nazivom Dan devojčica / Girls Day u opštini Bački Petrovac.

Dan devojčica je događaj koji se tradicionalno održava u svetu svakog poslednjeg četvrtka u aprilu sa ciljem da se devojčice upoznaju sa netipičnim profesijama kojima se žene bave.

Program je zamišljen kao dan kada učenice završnih razreda osnovnih škola posećuju izabrana preduzeća i institucije i tako dobijaju priliku da steknu konkretna iskustva u oblastima u kojima žene nisu dovoljno zastupljene.

U ovoj manifestaciji su učestvovale dve institucije: Policijska uprava Bački Petrovac i javno komunalno preduzeće Progres. Podršku projektu je pružila g-đa Zagorka Marinković, pedagogica u osnovnoj školi "Jan Amos Komenski" u Kulpinu. U manifestaciji je učestvovalo 5 devojčica.

Sanja Veličković, policijski službenik u Policijskoj upravi u Bačkom Petrovcu upoznala je učenice 8. razreda osnovne škole Jan Amos Komenski sa načinom i organizacijom rada u policiji, osvrnula se na svoje početke, i pružila savete koje će devojčicama biti od velike koristi u toku budućeg školovanja. Sledeće preduzeće koje je bilo spremne i otvorilo vrata devojčicama bilo je Javno komunalno preduzeće Progres. Direktor tog preduzeća upoznao je učenice sa delatnošću kao i potrebama koje isto ima u odnosu na stručnu spremu radnika. Nakon toga je sledio obilazak preduzeća i upoznavanje sa zaposlenima koje rade na pravnim, ekonomskim i inženjerskim poslovima u oblasti komunalne infrastrukture (vodovod i kanalizacija).

Novosti

Izazovi paušalnih preduzetnika i preduzetnica...Dalje
4 moćne fraze kojima možemo odgovoriti na sve izazove...Dalje
„Promotivne aktivnosti na društvenim mrežama i Google oglasi“...Dalje
Inspirativne priče finalistkinja najprestižnijeg takmičenje "Entrepreneur of the Year" - Inovativni pristup u upravljanju događajima - Kreativne priče mladih preduzetnica iz Vojvodine - Elevator speech za start up preduzetnike/-ce!...Dalje
A unique fashion collection combining tradition and elegance!...Dalje
Da li imamo dovoljno žena u politici sposobnih da zastupaju naše interese, interese preduzetnica, menadžerki i žena u biznisu?...Dalje
© Akademija ženskog preduzetništva 2018