Back

UZ 3D AKCELERATOR DO SOPSTVENOG PROIZVODA!

Expertska i mentorska
podrška

Pozivamo žene i njihove timove sa inovativnim idejama da u saradnji sa našim ekspertima uspešno razviju svoj proizvod uz pomoć 3D tehnologije.

Postanite najbolji zagovornici svog biznisa 
U 3D Akceleratoru ćete naučiti kako da se uspešno predstavite budućim kupcima, saradnicima i investitorima.

Dobro plaćeni poslovi budućnosti 
Budite sigurni da su 3D modelovanje i 3D štampa idealni i perspektivni poslovi za Vaš budući biznis!

Atraktivne nagrade za najbolje timove
Za najbolje timove pripremili smo ekskluzivne nagrade.

Kako je program osmišljen?

1. Prijavljivanje timova

do 15.12.2020.

2. Uvodna prezentacija izabranih timova

Prezentacija poslovnih ideja - elevator pitch 1.
februar 2021.

3. Edukacija

Crtanje, 3D modelovanje, 3D štampa, digitalni marketing, javni nastup, izrada biznis plana
mart, april, maj 2021.

4. Mentorski rad

jul, avgust 2021.

5. Finalna prezentacija timova

Prezentacija poslovnih modela - elevator pitch 2.
septembar 2021.

Ovaj program je sjajna prilika za vas, ako imate

Više od 20 godina

Tim od 2-3 člana

Definisanu biznis ideju

Biografije edukatora

Valentina Mladenović

Valentina je diplomirala na smeru za vazduhoplovstvo Mašinskog fakulteta u Beogradu, a doktorirala je u oblasti inženjerskog menažmenta na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Više od dve decenije radi u oblastima 3D modeliranja i računarski podržanog projektovanja, a od 2019. godine je zaposlena na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Zrenjaninu. Vlasnica je brenda Cubizma u okviru kojeg dizajnira originalne proizvode za čiju digitalnu fabrikaciju primenjuje tehnologiju 3D štampe.
Ona će Vam pružiti fundamentalna znanja i veštine neophodne za 3D modeliranje primenom odgovarajućeg softvera. Takođe, bićete osposobljeni da se nadalje samostalno razvijate u smeru modeliranja proizvoda koje budete dizajnirali.

Tijana Petrović

Tijana je diplomirani akademski slikar, završila je Fakultet Likovnih Umetnosti u Beogradu, član je ULUS-a. Ima više od 20 godina iskustva u umetnosti. Trenutno radi kao profesor Likovne kulture i stručnih predmeta za zlatare u srednjoj tehničkoj školi Politehnika škola za nove tehnologije i u Sportskoj gimnaziji koja je u sklopu Univerziteta Union-Nikola Tesla kao profesor likovne kulture. Osvojila je prvu nagradu u fondaciji "Miodrag Janjušević" i prvu nagradu Perspektivnih9. Imala je dosta samostalnih i grupnih izložbi. Sem što je akademski slikar, ikonopisac, muralista, radi i kao grafički dizajner, ilustruje knjige, karikature, dizajnira reklame u programima Illustrator, Photoshop a radi i u programu za 3D modelovanje, ZBRUSH.
Cilj plana rada je poboljšanje likovno tehničke povezanosti kao i usmeravanje ka pristupu crtežu kao jednostavnom zanatu koji može lako da se savlada. Takođe, cilj je i da se podsticajno deluje na ostvarenje novih umetničkih ideja kod polaznika kojima bi ovo u nekoj daljoj fazi dalo mogućnost da imaju najlepši i najisplativiji zanat u rukama.

Dragana Galić

Dragana, dipl agroecc, nakon završenih studija otvara knjigovodstvenu agenciju i posvećuje se u potpunosti radu sa malim i mikro produzećima. Ekspert je za poreska pitanja i procenu vrednosti kapitala. Radi pri Privrednom sudu u Zrenjaninu kao stalni sudski veštak. Poseduje licencu za stečajnog upravnika i uspešno je privela kraju stečaj u AD Banini.
Svoja znanja iz oblasti preduzetništva će Vam rado preneti " Jer tamo gde bi Vi pali ona je već ustala, otresla kolena i nastavila napred".

Jasna Komatović

Jasna radi kao Menadžer za korporativne komunikacije u IT-u. Iza sebe ima preko 20. godina radnog iskustva u marketingu i tržišnim komunikacijama. Autor je i urednik sajta koji je 2009. godine ušao u Top 50 sajtova u Srbiji po časopisu PC Press u kategoriji Tehnologija. Pet godina je bila Predsednica UO Vojvođanskog IKT klastera.
Zajedno sa Jasnom, polaznici Akceleratora će na dvodnevnoj radionici proći, korak po korak, Facebook i Instagram promociju i oglašavanje: od kreiranja atraktivnih vizuala i teksta postova, kreiranje i pokretanje oglasa, postavke i praćenja KPIs i target grupa. Kroz konkretne primere i primenom različitih besplatnih alata biće u prilici da kreiraju i prilagode svoje buduće kampanje, da prate rezultate i efekte marketinških aktivnosti.

Boris Teodosijević

Boris, kao profesionalni trener poslovnih veština, je svoje znanje sticao kroz formalno fakultetsko obrazovanje, neformalno stručno obrazovanje u edukativnim programima u inostranstvu, ali i kroz praktičan rad u privredi. Autor je knjige „Govorom do uspeha – moć javnog nastupa u vašim rukama“, kao i više objavljenih stručnih radova u domaćim i stranim stručnim izdanjima.
Sve faze kursa će biti propraćene praktičnim vežbama, kako bi se sa svakim učesnikom radilo na pojedinačnim segmentima. Posle završenog kursa svaki polaznik izlazi kao dobar i spreman govornik, koji je u stanju da se odlično pokaže u svakoj situaciji koja zahteva neku vrstu javnog nastupa ili govora.

Bonusi

Znanje iz novih
tehnologija

Eksperti za 3D MODELOVANJE i 3D ŠTAMPU će vam omogućiti da dođete do svog
prvog prototipa proizvoda.

Besplatno učešće u Akceleratoru

Za izabrane timove kompletno ušešće u programu je besplatno, a pokriveni su i
troškovi puta i smeštaja.

Povezivanje sa investitorima

Prilika da prezentujete poslovni model potencijalnim kupcima, klijentima i
investitorima.

Jer Akademija ženskog preduzetništva edukuje i pomaže ženama u raznim oblastima još od 2006. godine i iza sebe ima više od 20 uspešno realizovanih projekata na nacionalnom i međunarodnom nivou. Naši kursevi su akreditovani od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije i članice smo Evropske asocijacije za obrazovanje odraslih u Briselu.

Uz naše predavače, priznate stručnjake, steći ćete znanje iz oblasti 3D modelovanja – kao usluge, i 3D štampe – kao proizvodnje jedinstvenih proizvoda ili prototipova.
Za kratko vreme ćete doći do kvalifikovanog znanja i povezati se potencijalnim investitorima.

Zašto je važno da budete u timu?
Jer ćete tako brže doći do rešenja problema, imaćete veću motivaciju da radite na razvoju svog proizvoda, bolje ćete prolaziti kod investitora. Tim vam garantuje veću podršku i samopouzdanje.

Ovo su potvrdili i timovima iz prošlogodišnjeg Akceleratora koji su došli do kreativnih rešenja iz oblasti pakovanja zdrave hrane, bezbednosti dece u saobraćaju, izrade knjiga za slepu i slabovidu decu, industrije nameštaja, pomagala za kućne ljubimce i modne industrije.

Program sadrži sledeće faze:

 • uvodna prezentacija izabranih timova i njihovih poslovnih ideja (elevator pitch 1) / februar 2021.;
 • izbor 6 najboljih ideja koje će se kvalifikovati za edukativno – mentorski program;
 • edukaciju uz pomoć stručnih i iskusnih predavača i konsultanata / mart, april, maj 2021.; (u zavisnosti od epidemiološke situacije, program će se održavati u Bačkom Petrovcu ili on-line);
 • rad svakog tima sa svojim dodeljenim mentorom i u dogovoru sa istim / jul, avgust 2021.;
 • finalna prezentacija timova i njihovih poslovnih modela (elevator pitch 2) potencijalnim kupcima, klijentima, investitorima, garantnim fondovima, predstavnicima globalne platforme za startup-ove / septembar 2021.
 • pre svega, upoznaćete se sa novom tehnologijom za koju se veruje da pokreće novu eru industrije i da će u narednih 5 godina više od 5% svih proizvoda biti proizvedeno uz pomoć 3D štampe;
 • predavanja će držati eksperti u svojim oblastima sa višegodišnjom praksom;
 • sem 3D modelovanja i 3D štampe, sa edukatorima ćete savladati i osnove digitalnog marketinga, javnog nastupa, izrade biznis plana;
 • programi koji će se koristiti tokom edukacije su open source programi dostupni i vama;
 • edukacija će se sprovoditi na srpskom jeziku;
 • program edukacije i mentorstva je besplatan a troškovi putovanja i smeštaja će vam biti refundirani;
 • svi učesnici će nakon završenog programa dobiti sertifikate;
 • tri najbolja tima će, nakon finalne prezentacije, dobiti ekskluzivne nagrade!
  • Za prvo mesto će tim dobiti 3D štampač
  • Za drugo mesto će tim dobiti Masterbox kurs – najdetaljniji program digitalnog marketinga sa vodećim stručnjacima iz istog
  • Za treće mesto će tim dobiti dodatni kurs 3D modelovanja 


Uslovi za učešće:

 • da ste žena i imate između 25-55 godina;
 • da imate svoj tim od 2-3 člana (može da bude mešovit, ne moraju da budu članovi porodice a mogu);
 • da imate laptop;
 • učesnici mogu da budu zaposleni, ne zaposleni, pa i oni koji već imaju svoje firme.

Program će se održavati u Beogradu, Bačkom Petrovcu i Novom Sadu ili on-line
(u zavisnosti od epidemiološke situacije)

Šta su o programu rekli naši polaznici i treneri

„Hvala vam na izdvojenom vremenu i razmatranju, takodje na izdvojenom vremenu da doprinesete razvoju naših ideja. Iz ugla učenika vam se najiskrenije zahvaljujemo bilo je konstruktivno i značajno, veliko hvala Jani koja je svojom hrabrošću preduzetnice uspela da nas sve spoji i omogući izvanrednu edukaciju i sjajno druženje proteklih meseci.“

Su Vulović, Tijana Petrović, Tamara Jeremić, polaznice Akceleratora, autorke projekta „Libria“

„Imati priliku učestvovati u ovakvom jednom akceleratoru je više nego privilegija. Ako tome dodamo i ovo prvo mesto, našoj sreći i zahvalnosti kraja nema. Za mog supruga i mene je ovo sve jedan, izuzetno dobar i povoljan, “vetar u leđa”.  Akademija ženskog preduzetništva od nas ima svu podršku i bilo koju pomoć koja bude potrebna u svim budućim njenim projektima. Verovali su u našu ideju i bili su u pravu.“

Daliborka i Nebojša Dunjić, polaznici i pobednici prošlogodišnjeg akceleratora, osnivači i vlasnici brenda „BeesyKids“

„Drago mi je što sam bila deo “WE STARTUP AKCELERATOR” priče. Svima hvala na kvalitetnim razmenama ideja i energija. Uživala sam u svim biznis idejama, u praćenju njihovog razvoja i usavršavanju timova. Svaka čast!“

Valentina Mladenović, edukatorka za 3D modelovanje; vlasnica brenda „Cubizma“

„I just wanted to let you know, once more, that it was sincerely a real pleasure to meet all of you. I will never forget this amazing experience and the time spent with you ( it will stay in my heart and memory forever). I wish you all a lot of success and especially good health. Stay Safe and Healthy“

Alexandre Marin, edukator za elevator pitch; startup mentor, Francuska

„Bilo je veoma zanimljivo, a pre svega inspirativno odslušati i odgledati prezentacije. Mnogo hvala na ovoj prilici. Nadam se da ćemo u nekom narednom koraku imati mogućnosti da ih podržimo.“

Slavica Ranisavljev Kovačev, članica evaluacione komisije, Kolping Srbija