Akcelerator za inovativne preduzetnice

Uz najbolje mentore i uspešne investitore do sopstvenog biznisa

Praktično znanje i iskustvo
Razvićete svoj proizvod ili uslugu sa našim mentorima u vašoj lokalnoj zajednici.

Edukatori eksperti
Uz koje ćete naučiti najvažnije osnove uspešnog poslovanja.

Budite najbolji zagovornici svog biznisa
U Akceleratoru ćete naučiti kako da se uspešno predstavite budućim kupcima, saradnicima i investitorima.

Atraktivne nagrade
Tri najbolja tima će osvojiti ekskluzivne nagrade.

Naučićemo vas kako da svoje inovativne ideje pretvorite u uspešan biznis i postavite ga na zdravim temeljima što je preduslov za uspeh.

Steći ćete praktično znanje jer ćete imati priliku da četiri dana u toku jednog meseca provedete u firmama mentora vaše lokalne zajednice koji već imaju svoje uspešne firme.

Sigurni smo da ćete uz nas mnogo toga naučiti i steći potrebno samopouzdanje da krenete u preduzetničke vode jer Akademija ženskog preduzetništva edukuje i pomaže ženama u raznim oblastima još od 2006. godine i iza sebe ima više od 20 uspešno realizovanih projekata na nacionalnom i međunarodnom nivou. Naši kursevi su akreditovani od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije i članice smo Evropske asocijacije za obrazovanje odraslih u Briselu.

  • predavanja će držati eksperti u svojim oblastima sa višegodišnjom praksom;

  • sa edukatorima ćete savladati finansije i biznis plan, pravne aspekte poslovanja, online marketing, javni nastup i prodajne veštine;

  • edukacija će se odvijati kombinovano, putem online platforme i uživo u Novom Sadu 
  • edukacija će se sprovoditi na srpskom jeziku;

  • program edukacije i mentorstva je besplatan a troškovi putovanja i smeštaja će vam biti refundirani;

  • svi učesnici će nakon završenog programa dobiti sertifikate;

  • za tri najbolja tima imamo atraktivne nagrade

Kako izgleda program?

dostavljanje prijava poslovnih ideja putem mejla

do 19. 06. 2022.

izabrani timovi će prezentovati svoje poslovne ideje na prvom elevator pitchu u Novom Sadu

septembar 2022.

izrada biznis plana, registracija startupov-a, online marketing i javni nastup

septembar, oktobar 2022.

sticanje praktičnog znanja tokom jednog meseca u
uspešnim firmama vaše lokalne zajednice po
našem i vašem izboru

novembar, decembar 2022.

edukovani timovi predstaviće svoje poslovne modele
potencijalnim poslovnim partnerima,
fondovima i lokalnoj samoupravi

februar 2023.

Ovaj program je sjajna prilika za vas, ako imate

 ako ste žena i imate izmedju 25 i 60 godina 

može da bude mešovit, ne moraju da budu članovi porodice a mogu

Zašto je važno da budete u timu?
Jer ćete tako brže doći do rešenja problema, imaćete veću motivaciju da radite na razvoju svog proizvoda ili usluge. Tim vam garantuje veću podršku i samopouzdanje.

Ovo su potvrdili i timovi učesnici predhodna dva Akceleratora koji su došli do kreativnih rešenja iz raznih oblasti:

akcelerator2021.ewa.org.rs

akcelerator.ewa.org.rs

učesnici mogu da budu zaposlene/-ni, ne zaposlene/-ni, pa i oni koji već imaju svoje firme

Biografije edukatora

Valentina Mladenović

Valentina je diplomirala na smeru za vazduhoplovstvo Mašinskog fakulteta u Beogradu, a doktorirala je u oblasti inženjerskog menažmenta na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Više od dve decenije radi u oblastima 3D modeliranja i računarski podržanog projektovanja, a od 2019. godine je zaposlena na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Zrenjaninu. Vlasnica je brenda Cubizma u okviru kojeg dizajnira originalne proizvode za čiju digitalnu fabrikaciju primenjuje tehnologiju 3D štampe.
Ona će Vam pružiti fundamentalna znanja i veštine neophodne za 3D modeliranje primenom odgovarajućeg softvera. Takođe, bićete osposobljeni da se nadalje samostalno razvijate u smeru modeliranja proizvoda koje budete dizajnirali.

Tijana Petrović

Tijana je diplomirani akademski slikar, završila je Fakultet Likovnih Umetnosti u Beogradu, član je ULUS-a. Ima više od 20 godina iskustva u umetnosti. Trenutno radi kao profesor Likovne kulture i stručnih predmeta za zlatare u srednjoj tehničkoj školi Politehnika škola za nove tehnologije i u Sportskoj gimnaziji koja je u sklopu Univerziteta Union-Nikola Tesla kao profesor likovne kulture. Osvojila je prvu nagradu u fondaciji "Miodrag Janjušević" i prvu nagradu Perspektivnih9. Imala je dosta samostalnih i grupnih izložbi. Sem što je akademski slikar, ikonopisac, muralista, radi i kao grafički dizajner, ilustruje knjige, karikature, dizajnira reklame u programima Illustrator, Photoshop a radi i u programu za 3D modelovanje, ZBRUSH.
Cilj plana rada je poboljšanje likovno tehničke povezanosti kao i usmeravanje ka pristupu crtežu kao jednostavnom zanatu koji može lako da se savlada. Takođe, cilj je i da se podsticajno deluje na ostvarenje novih umetničkih ideja kod polaznika kojima bi ovo u nekoj daljoj fazi dalo mogućnost da imaju najlepši i najisplativiji zanat u rukama.

Dragana Galić

Dragana, dipl agroecc, nakon završenih studija otvara knjigovodstvenu agenciju i posvećuje se u potpunosti radu sa malim i mikro produzećima. Ekspert je za poreska pitanja i procenu vrednosti kapitala. Radi pri Privrednom sudu u Zrenjaninu kao stalni sudski veštak. Poseduje licencu za stečajnog upravnika i uspešno je privela kraju stečaj u AD Banini.
Svoja znanja iz oblasti preduzetništva će Vam rado preneti " Jer tamo gde bi Vi pali ona je već ustala, otresla kolena i nastavila napred".

Jasna Komatović

Jasna radi kao Menadžer za korporativne komunikacije u IT-u. Iza sebe ima preko 20. godina radnog iskustva u marketingu i tržišnim komunikacijama. Autor je i urednik sajta koji je 2009. godine ušao u Top 50 sajtova u Srbiji po časopisu PC Press u kategoriji Tehnologija. Pet godina je bila Predsednica UO Vojvođanskog IKT klastera.
Zajedno sa Jasnom, polaznici Akceleratora će na dvodnevnoj radionici proći, korak po korak, Facebook i Instagram promociju i oglašavanje: od kreiranja atraktivnih vizuala i teksta postova, kreiranje i pokretanje oglasa, postavke i praćenja KPIs i target grupa. Kroz konkretne primere i primenom različitih besplatnih alata biće u prilici da kreiraju i prilagode svoje buduće kampanje, da prate rezultate i efekte marketinških aktivnosti.

Boris Teodosijević

Boris, kao profesionalni trener poslovnih veština, je svoje znanje sticao kroz formalno fakultetsko obrazovanje, neformalno stručno obrazovanje u edukativnim programima u inostranstvu, ali i kroz praktičan rad u privredi. Autor je knjige „Govorom do uspeha – moć javnog nastupa u vašim rukama“, kao i više objavljenih stručnih radova u domaćim i stranim stručnim izdanjima.
Sve faze kursa će biti propraćene praktičnim vežbama, kako bi se sa svakim učesnikom radilo na pojedinačnim segmentima. Posle završenog kursa svaki polaznik izlazi kao dobar i spreman govornik, koji je u stanju da se odlično pokaže u svakoj situaciji koja zahteva neku vrstu javnog nastupa ili govora.

Bonusi

Praktično znanje i iskustvo sa edukatorima i preduzetnicama iz prakse

 Besplatno učešće u Akceleratoru i povezivanje sa akceleratorima u
Češkoj i Slovačkoj

Pristup lokalnim fondovima za žene i mlade u vašim lokalnim
zajednicama